Wiosenne kanapki to pyszne śniadanie lub po prostu smaczna przekąska, zwłaszcza wiosną, kiedy organizm przestawia się z trybu zimowego i łaknie nowalijek. Podczas dzisiejszych zajęć przedszkolaki, ze starszego oddziału, przygotowały wiosenne kanapki. Na stołach zagościły : pomidorki, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek, biały ser, wędlinka i inne pyszności.
Dzieci z dużym zaangażowaniem zabrały się do pracy. Smarowały, kroiły i układały produkty, tworząc na kanapkach wiosenne kolorowe wzory. Przygotowane kanapki wyglądały naprawdę apetycznie, miały mnóstwo witamin , ale przede wszystkim znakomicie smakowały.
Dzieci podczas zajęć utrwalały znajomość produktów zdrowej żywności, ćwiczyły posługiwaniem się nożem. Zwrócono także uwagę na zachowanie zasad higieny przed przystąpieniem do pracy z jedzeniem. /AK/